Πέρασαν 32 χρόνια, από την ίδρυση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αυτό το έτος όλες μας οι εκδηλώσεις θα έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο αυτή. Τρεις δεκαετίες Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ με τεράστια προσφορά στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα που απορρέει από τις σημαντικές κοινωνικές & πολιτιστικές δραστηριότητες της ,αλλά και την σημαντική θέση που κατέχει σύμφωνα με και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από αυτό.

Από μια διοργάνωση ημέρα γιορτής για τον χανιώτικο αθλητισμό το 7ο φιλανθρωπικό «Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης – περιφερειακή ενότητα Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά με τη συμμετοχή (64) εξήντα τεσσάρων ερασιτεχνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης του νομού Χανίων με σκοπό την αλληλεγγύη , την διασκέδαση και παράλληλα ως κύριο στόχο να συγκεντρωθούν τρόφιμα και χρήματα , προκειμένου να βοηθήσουμε, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, δεν θα μπορούσε να λείπει η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α ΧΑΝΙΩΝ), η οποία με την ενεργή συμμετοχή της , αλλά και την ομάδα καλαθοσφαίρισής της .έδωσε για άλλη μια φορά το στίγμα του “Servo per Amikeco” αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των πολιτών.
Στα πλαίσια του τουρνουά το οποίο διεξήχθη για 7η συνεχόμενη χρονιά και ξεκίνησε την 27-03-2018 και έληξε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 στο γήπεδο του Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά Χανίων, οι ομάδες πρόσφεραν τρόφιμα και ρούχα που θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες, ενώ χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από χορηγίες θα δοθεί στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, στα ΚΗΦΑΑΜΕΑ, καθώς και στο 2ο και 3ο Ειδικό Σχολείο Χανίων. Στα πλαίσια του τουρνουά πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης με ομάδα απ’ την Αθήνα καθώς και αγώνας αλληλεπίδρασης ατόμων με ειδικές ανάγκες (τύπου μπασκιν)

Νικητής του Μεγάλου Τελικού, η ομάδα ΚΑΒΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ που επικράτησε της ομάδας ΕΥΗΣ KAFE RESTAURANT με σκορ 75 – 50 σε ένα πολύ ωραίο αγώνα. Στο Μικρό Τελικό, νικητής ήταν, η ομάδα της Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ με σκορ 64 – 56 επί της ομάδας του ΩΡΙΩΝΑ .
Στον αγώνα η παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ και άλλων απλών μελών της ήταν καταλυτική, καθότι έδωσαν ψυχολογική δύναμη στους αθλητές της ομάδας μας καταφέρνοντας την μεγάλη νίκη στον μικρό τελικό και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

1ος Νικητής στον διαγωνισμό Τρίποντων, ήταν ο Γιώργος Μαργαρίτης και 2ος ο Γιώργος Αρβανιτάκης.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, όπου μετά από το σύντομο χαιρετισμό, εκτός των άλλων ευχαρίστησε του συνδιοργανωτές και του συμμετέχοντες, πραγματοποίησε η μαζί με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ , Πολυχρόνη Σημαντηράκη και τα μέλη της Επιτροπής Μπάσκετ Αλληλεγγύης, τις βραβεύσεις των ομάδων που συμμετείχαν.

Ο Δήμος και το ΝΠΔΔ του Δήμου, ευχαριστεί όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο τουρνουά, την επιτροπή διοργάνωσης των αγώνων, ιδιαίτερα όμως τον Κώστα Ζουριδάκη, για την καθοριστική και φέτος συμβολή του, στην πραγματοποίηση του θεσμού. Επίσης τον Δήμο Χανίων για την συνεργασία του καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων σε μια σεμνή τελετή τίμησε με επαίνους τους παίκτες της ομάδας μας ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗ Νικόλαο ,ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ Νικόλαο, ΛΙΑΚΟ Γεώργιο, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ Ευτύχιο, ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη, ΜΟΥΝΤΡΙΑΝΑΚΗ Κωνσταντίνο, ΜΠΑΝΤΣΗ Βασίλειο, ΝΕΟΝΑΚΗ Εμμανουήλ, ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ Αθανάσιο ΧΑΤΖΗΣ Χρήστο, ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ Εμμανουήλ , ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Βασίλειο, και τον προπονητή αυτής ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ Γεώργιο , για την μεγάλη αυτή επιτυχία τους.
Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στα παιδιά που τίμησαν την Ι.Ρ.Α. αλλά και την Ελληνική Αστυνομία γενικότερα.
Τέλος ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης – περιφερειακή ενότητα Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τους παίκτες της ομάδας μας για την ευγενική τους πρωτοβουλία και προσφορά.

SERVO PER AMIKECO
«Υπηρετώ δια της φιλίας»
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                               Η Γενική Γραμματέας
Περράκης Ιωάννης                                         Ελένη Παπαθανασίου