Αγαπητοί συνάδελφοι , σας γνωρίζουμε ότι η Τοπική Διοίκηση Ι.Ρ.Α. Χανίων της Διεθνούς  Ένωσης Αστυνομικών, στα πλαίσια του εορτασμού των 35 ετών από την ίδρυσή της διοργανώνει και προτείνει 5ήμερη  εκδρομή , με τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις από 25/11/2021 έως 30/11/2021 στο πανέμορφο νησί της Σάμου και στο Ξενοδοχείο AEOLIS****.

Η Σάμος είναι νησί του Βορείου Αιγαίου και βρίσκεται περίπου στο μέσο του . Έχει πληθυσμό περίπου 33 χιλιάδες κατοίκους, που όπως σε όλα τα Ελληνικά νησιά το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται. Η έκταση του νησιού είναι 476 τ.χλμ., ενώ έχει μήκος ακτών πάνω από 140 χιλιόμετρα. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Σάμος (ή αλλιώς κάτω Βαθύ), που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Άλλοι σημαντικοί οικισμοί είναι το Καρλόβασι ,το Πυθαγόρειο και ο Μαραθόκαμπος.

Η Σάμος στα δυτικά της έχει την Ικαρία και τους Φούρνους . Από όλα τα νησιά της Ελλάδας, η Σάμος είναι αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στην Τουρκία από την οποία στο στενό της Μυκάλης απέχει μόλις 1300 μέτρα. Η Σάμος έχει σχήμα μακρόστενο, μέγιστο μήκος 26 περίπου μίλια και μέγιστο πλάτος 11.

Το νησί της Σάμου είναι από τα πιο πράσινα της Ελλάδας και εκτός από της κορυφές των βουνών καλύπτεται από πλούσια βλάστηση. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι αν και νησί η μορφολογία της Σάμου θυμίζει περισσότερο ενδοχώρα. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού βρίσκεται στο όρος Κερκετεύς (1443 μ.), ενώ πολύ ψηλό είναι και το όρος Άμπελος (1160 μ.)

Η Σάμος είναι πολύ γνωστή στον κόσμο για το υπέροχο Σαμιώτικο κρασί που παράγει, και φυσικά σαν τουριστικός προορισμός. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τον τουρισμό.

Στη Σάμο γεννήθηκαν ή έζησαν μερικές από τις κορυφαίες προσωπικότητες της αρχαιότητας όπως ο θεμελιωτής της μαθηματικής σκέψης Πυθαγόρας, και ο Αρίσταρχος που πρώτος ανέφερε ότι ο ήλιος (και όχι η Γη) είναι το κέντρο του πλανητικού συστήματος μας πάνω από 2300 χρόνια πριν. Επίσης ο πασίγνωστος για τους μύθους του Αίσωπος και ο Επίκουρος (θεμελιωτής της Επικούρειας φιλοσοφίας).

ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ  ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Ημέρες και ώρες των παρακάτω αναφερομένων επισκέψεων, αλλά και οιασδήποτε άλλες διευκρινίσεις, θα μας ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο της ΙΡΑ Σάμου κ Αβραμίδη Γεώργιο, που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη φιλοξενίας της αποστολής μας.

 1. Το μουσεία Σάμου όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος Κούρος.
 2. Το Δημαρχείο της Ανατολικής Σάμου.
 3. Την Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας.
 4. Την Παναγία Σπηλιανή.
 5. Πυθαγόρειο τουριστικό θέρετρο.
 6. Άνω Βαθύ
 7. Επίσκεψη σε ορεινά χωριά της Σάμου.
 8. Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσέβιο και στο εκκλησιαστικό Μουσείο Μητροπόλεως Σάμου.
 9. Επίσκεψη στο Καρλόβασι και στο Δημαρχείο Δυτικής Σάμου.
 10. Επίσκεψη στα θερμοκήπια με τις υπέροχες Ορχιδέες του αγαπητού μας φίλου και επίτιμο μέλος της ΙΡΑ κ. Αμυρσώνη Γιακουμή.
 11. Επίσκεψη στο εργαστήριο – κατάστημα & επίδειξη κατασκευής της Δίκαιος Κούπας από τον αγαπητό μου φίλο κεραμίστα κ. Χατζηλαγό Τιμολέων..
 12. Επίσκεψη στο Μαραθόκαμπο .
 13. Στο Ηραίον στο Ναό της ερωτικής θεάς Ήρας
 14. Σαμιώτικη βραδιά με Σαμιώτικη κουζίνα! Σαμιώτες μουσικούς! και χορευτικά τμήματα της χορό διδασκάλου & καθηγήτριας φυσικής Αγωγής κα. Παντελούκα Ελένη.
 15. Ημερήσια εκδρομή στα νησιά Ικαρία η στους Φούρνους ανάλογα με τις καιρικές Συνθήκες και τα δρομολόγια των πλοίων!
 16. Επίσκεψη & ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου.
 17. Μετάβαση & προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης και στη συνέχεια τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών στο καθήκον με κατάθεση Στεφάνου από τους προέδρους.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ

α. Πιστοποιητικό εμβολιασμού (2 ΔΟΔΕΙΣ)

ΕΙΤΕ

β. Μοριακό τεστ 72 ωρών

ΕΙΤΕ

γ. Rapid test 48 ωρών

Αυτοί που έχουν κάνει μόνο μια δόση εμβολίου ,θα πρέπει να έχουν  ένα από τα παραπάνω τέστ. Τα αποδεικτικά θα δοθούν κατά την επιβίβαση και αποβίβαση από το στην ρεσεψιόν!

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο :

 Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις  με πρωινό στο πανέμορφο  ξενοδοχείο **** AEOLIS  45€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση. Ήτοι 22,5€ το άτομο ανά διανυκτέρευση 22,5 Χ 4= 90€.

Αεροπορικά εισιτήρια Χανιά- Αθήνα- Σάμο μετ’ επιστροφής 180 ευρώ σύμφωνα με σημερινή αναζήτηση του τουριστικού γραφείου 11-11-2021.

 Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγκαίρως έως την  ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14.00, με ακριβή αριθμό συμμετοχών (ενηλίκων –παιδιών)προκειμένου ενημερώσουμε το ξενοδοχείο και την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Σάμου .

Για Δηλώσεις συμμετοχής  επικοινωνείτε με την Γενική Γραμματέα Σοφία  Λογαρίδου στο τηλέφωνο  6980513591& στο Αστυνομικό  Μέγαρο Χανίων 1ος όροφος, είτε στα γραφεία μας όπισθεν Νομαρχίας Χανίων κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης  με τον υπογράφοντα στο τηλέφωνο  6981420346.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Η εκδρομή αυτή ενδεχομένως να αναβληθεί, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, αν υπάρχουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα ή περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Σε τέτοια περίπτωση θα πργματοποιηθεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας αριθμού κλινών με αυτήν την τιμή, σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα των δηλώσεων συμμετοχής.

Επίσης όσο πιο γρήγορα δηλώσετε συμμετοχή τόσο πιο οικονομικό αεροπορικό εισιτήριο θα εκδώσετε, καθότι ανωτέρω αναφερομένη τιμή ισχύει τώρα και για λίγες θέσεις.

Τα εισιτήρια θα εκδοθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες  και το Τουριστικό γραφείο Consort Travel Κριάρη 32 Χανιά.

 

                                                         SERVO PER AMIKECO                                                

     «Υπηρετώ δια της φιλίας»

   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο  Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας

    Περράκης  Ιωάννης                                      Σοφία Λογαρίδου