Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Δεκαήμερο φιλίας, από την Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ,κάνοντας γνωστή την παραδοσιακή ζεστή φιλοξενία της Κρήτης, στα πλαίσια της επίσημης 12ημερης επίσκεψης 18μελούς αποστολής 11 συναδέλφων της Τ.Δ. ΙΡΑ Κόρκ Ιρλανδίας με επικεφαλή τον πρόεδρο της και αντιπρόεδρο του Εθνικού Τμήματος της Ιρλανδίας κ. PAT NUNAN και 7 συναδέλφους της Τ.Δ. ΙΡΑ Λίβερπουλ Αγγλίας, με Επικεφαλή τον πρόεδρό της κ. DAVE HANDLEY, που συνοδευόταν από τον Αστυνομικό Εισαγγελέα του Λίβερπουλ κ. Alf BEAN από 01 Οκτωβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2021,

Η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με ιδιαίτερη χαρά τιμή και συγκίνηση εκπροσωπούμενη από τον υπογράφοντα πρόεδρο Ιωάννη Περράκη τους Αντιπροέδρους Τζανακάκη Γεώργιο, Μαυριδάκη Γρηγόρη την Γενική Γραμματέα Σοφία Λογαρίδου ,τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Ιωάννη Βαϊδάκη τον διαχειριστή της ιστοσελίδας της ΙΡΑ Χανίων Πέτρο Τσίρο και τα μέλη της Τσιβουράκη Μαρία , Μάρκου Χρήστο, Αλέξανδρο Περράκη Νικόλαο Μυλωνάκη και Χαλκιαδάκη Ιωάννη υποδέχθηκε καλωσόρισε και πραγματοποίσε μετακινήσεις στην 18μελή αποστολή των αδελφών από την Ιρλανδία και Αγγλία από 1-10-2021 ημέρα και ώρα 22.30 άφιξης στον κρατικό αερολιμένα Χανίων «Ι. ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» έως και την 12-10-2021 ώρα 19.00 Αναχώρησης τους.

Μετά από μια ιστορική αδελφική φωτογράφιση εντός του αερολιμένα Χανίων ,με συνοδό στην διαδρομή των 16km τον υπογράφοντα πρόεδρο της ΙΡΑ Χανίων, επιβιβάσθηκαν επί του Μίνι Λεωφορείου χορηγίας του ΚΤΕΛ Χανίων και αναχώρησαν για Χανιά και το ξενοδοχείο «STEFAN VILLAGE» στην Αγία Μαρίνα Χανίων .

Η σπουδαιότητα της διεθνούς επίσκεψης της μικτής αποστολής από Κόρκ Ιρλανδίας και Λίβερπουλ Αγγλίας στο Νομό Χανίων έτυχε της δέουσας προσοχής και του σεβασμού που επιφύλασσε ο πρόεδρος τα

αναγραφόμενα παραπάνω μέλη του ΔΣ αλλά και το σπουδαιότερο τα απλά μέλη της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Χανίων, σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης εθιμοτυπίας προς τους φιλοξενούμενους συναδέλφους και φίλους Αστυνομικούς.Διαπνεόμενοι από βαθιά συνείδηση της φιλοσοφίας “ Servo Per Amikeco” έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, καλύπτοντας τις απαιτήσεις της φιλοξενίας αυτής. Ως πρόεδρος τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής μας Διοίκησης , παρέθεσε επίσημο οικογενειακό αδελφικό δείπνο καλωσορίσματος με προσφορά ατομικών δώρων στους Ιρλανδούς και Άγγλους αγαπητούς συναδέλφους και φίλους μας, στην ταβέρνα «ΔΡΟΣΙΑ» στον Πλατανιά Χανίων ,όπου απολαύσαμε πεντανόστιμα παραδοσιακά κρητικά πιάτα και κρασί και ενωθήκαμε σε μια οικογενειακή γλυκιά παρέα .

Ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Χανίων σε ένα σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την χαρά του αλλά και όλων των μελών της ΙΡΑ Χανίων για την επίσκεψη τους και την ικανοποίηση του για τις κοινές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των τριών Τοπικών Διοικήσεων της Ι.Ρ.Α., για αυτές που συζητήθηκαν και πρόκειται να γίνουν, οι οποίες όπως τόνισε θα συμβάλλουν στη διατήρηση των πολιτισμικών και ιστορικών δεσμών Κόρκ, Λίβερπουλ και Χανίων, ενώ παράλληλα βοηθούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προς όφελος της Ι.Ρ.Α. στους τομείς του πολιτισμού, και του αθλητισμού.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξενάγησης που επιμελήθηκε ο πρόεδρος της ΙΡΑ Χανίων σε συνεργασία με τον διευθυντή του ξενοδοχείου “Stefan village” αγαπητό φίλο κ. ΤΡΑΧΑΛΑΚΗ Γεράσιμο με μίνι λεωφορείο χορηγίας του ΚΤΕΛ Χανίων , το τρενάκι Χανίων και το καράβι ημερήσιων εκδρομών αλλά και με τα ΙΧΕ ιδιωτικά αυτοκίνητα των παραπάνω αναφερομένων μελών της ΙΡΑ Χανίων πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω αναγραφόμενες ξεναγήσεις εκδρομές.

1.-Στο φαράγγι του θερίσου , το χωριό Θέρισο, με το τραινάκι Χανίων και επίσκεψη σε τοπικό ελαιουργείο όπου ενημερώθηκαν για την παραγωγή ελαιολάδου.

2.-Πεζή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης των Χανίων, με οδηγό την εξαιρετική ξεναγό κ. ΣΟΥΚΗ Σεβαστιανή, χορηγίας του Δήμου Χανίων.

3.-Επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων , το Συμμαχικό Νεκροταφείο Κρήτης και τον ξενώνα φιλοξενίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών “Γεώργιος Κατσαρόπουλος” στα Χανιά . (IPA CHANIA HOUSE ” Georgios Katsaropulos”)

4.-Επίσκεψη στα γραφεία της ΙΡΑ Χανίων όπου μέσα σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα μετά από μια οικογενειακή φωτογράφιση, ανταλλάχτηκαν απόψεις και ιδέες για τα πλαίσια λειτουργίας των Τοπικών Διοικήσεων Ι.Ρ.Α. Χανίων και Ι.Ρ.Α. Κορκ Ιρλανδίας & ΙΡΑ Λίβερπουλ Αγγλίας , με την ιστορική ομόφωνη απόφαση την τριπλή αδελφοποίηση των τοπικών Διοικήσεων ΙΡΑ Χανίων Ελλάδας, ΙΡΑ Κόρκ Ιρλανδίας και ΙΡΑ Λίβερπουλ Αγγλίας, με πρώτη υπογραφή του σχετικού εγγράφου αδελφοποίησης στις πόλεις Λίβερπουλ και Κόρκ όπου θα επισκεφθεί για 8 ημέρες αποστολή μελών της ΙΡΑ Χανίων.

5.-Επόμενος σταθμός της ξενάγησής τους ήταν το κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων όπου καταρχήν μας υποδέχθηκε στο γραφείο του ο κ. Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχος Γεώργιος ΛΥΜΠΙΝΑΚΗΣ και εν συνεχεία ο κ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Αντώνιος ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ ,στους οποίους οι πρόεδροι των Ι.Ρ.Α. Κόρκ Ιρλανδίας και Λίβερπουλ Αγγλίας και ο Εισαγγελέας του Λίβερπουλ απένειμαν αναμνηστικά και έγινε ομαδική αναμνηστική φωτογράφιση.

Από την πλευρά τους οι επικεφαλείς πρόεδροι της Ιρλανδικής & Αγγλικής αποστολής ευχαρίστησαν εκ μέρους όλης της αποστολής, αλλά και εκ μέρους του Εθνικού Τμήματος Ιρλανδίας και Αγγλίας, την Ι.Ρ.Α. Χανίων για τη θερμή υποδοχή αλλά και τη φιλοξενία, που τους επιφυλάχτηκε στην πόλη μας, υποσχόμενοι ανάλογη φιλοξενία μας στην Ιρλανδία και Αγγλία αντίστοιχα .

  1. Επίσκεψη στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, όπου υπηρετεί ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΙΡΑ Χανίων κ. Ιωάννης Βαΐδάκης που μας έκανε και την ξενάγηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων και ο υπογράφων προσωπικά, ευχαριστούν από καρδιάς:

*** Τον Δήμο Χανίων και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο κ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ Ιωάννη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την αμέριστη συμπαράσταση με την προσφορά της ξεναγού κ. ΣΟΥΚΗ Σεβαστιανή για την ξενάγηση της αποστολής των φιλοξενούμενων μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Χανίων.

***Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης ,Υποστράτηγο Αντώνιο ΡΟΥΤΖΑΚΗ , για την υποδοχή και φιλοξενία στο γραφείο του των επικεφαλείς της ξένης αποστολής .

***Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχο Γεώργιο ΛΥΜΠΙΝΑΚΗ, για την άμεση ανταπόκρισή την υποδοχή και φιλοξενία , στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

*** Τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων Ξενάκη Ιωάννη και τον προιστάμενο του γραφείου κίνησης του κ. Αρχοντάκη Μιχαήλ, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την αμέριστη συμπαράσταση με την προσφορά- χορηγία του ΜΙΝΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ της εταιρείας του σε (4) τέσσερις βκαίριες τις μετακινήσεις 18μελούς αποστολής των συναδέλφων Ιρλανδών και Άγγλων εντός Νομού Χανίων.

*** Τους Afshin Molavi Γενικό Διευθυντή της Οινοποιίας Μανουσάκη και την σύζυγο του ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Μανουσάκη, για την υποδοχή ξενάγηση ,λεπτομερή ενημέρωση και υπέροχη φιλοξενία της αποστολής μας στο οινοποιείο τους και στο εστιατόριο αυτού “Σαλής” .

*** Τους φίλους πολίτες αλλά και όλους εκείνους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και παραβρέθηκαν στην σημαντική αυτή ΔΙΕΘΝΉ συνάντηση και φιλοξενία.

*** Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Αλιέων Νέας Χώρας Χανίων και μέλους της ΙΡΑ Χανίων Πέτρο Τσίρο για την ζεστή φιλοξενία και το υπέροχο τραπέζι με θαλασσινά εδέσματα της αποστολής των Ιρλανδών και Άγγλων συναδέλφων στο χώρο ,του συλλόγου στο λιμανάκι Νέας Χώρας.

*** Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου Ζαχαριουδάκη Εμμανουήλ για την αποδοχή της πρόσκλησης της ΙΡΑ Χανίων και παρουσίας του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή των φιλοξενούμενων της Ιρλανδών και Άγγλων συναδέλφων και φίλων περνώντας όλοι μαζί μια υπέροχη “ Servo Per Amikeco” βραδιά .

Η φιλοξενία των Ιρλανδών και Άγγλων συναδέλφων κατά την παραμονή τους ήταν πέρα από κάθε περιγραφή και η συγκίνηση τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρηση έκδηλη και από τις δύο πλευρές.

SERVO PER AMIKECO

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

Ο Πρόεδρος                                       H Γενική Γραμματέας

Ιωάννης Περράκης                                  Σοφία Λογαρίδου

 

PRESS RELEASE

The Ten Days of Friendship was completed with absolute success, by the Local Administration of Chania of the International Police Association, making known the traditional warm hospitality of Crete, in the context of the official 12-day visit of an 18-member delegation of 11 colleagues of IPA Cork Region Ireland headed by its President and Vice President of the IPA National Section of Ireland Mr. PAT NUNAN and 7 colleagues of IPA Liverpool England, headed by its President Mr DAVE HANDLEY, accompanied by the Liverpool Police Prosecutor Mr Alf BEAN from October 1 to October 12, 2021,

The Local Administration of Chania of the International Police Association with great pleasure, honor and emotion represented by the signatory President

Mr Ioannis Perrakis, the Second Vice President MrTzanakakis Georgios, the Third Vice President Mr Mavridakis Grigorios, the General Secretary Mrs Sophia Logaridou, the IPA Chania Region website holder Mr Petros Tsiros and the members Mrs Tsivouraki Maria, Mr Markou Christos, Mr Alexandros Perrakis , Mr Nikolaos Mylonakis and

Mr Chalkiadakis Ioannis welcomed and made transfers to the 18members group of the brothers from Ireland and England from 22-10-20 Chania State Airport “I. DASKALOGIANNIS “until 12-10-2021 at 19.00 Departure.

After a historic fraternal photo shoot inside Chania airport, accompanied on the 16km route by the signatory president of IPA Chania Region, they boarded the Minibus sponsored by Chania KTEL and left for Chania and the hotel “STEFAN VILLAGE” in Agia Marina.

The importance of the international visit of the joint delegation from IPA Cork Ireland and Liverpool England to the Prefecture of Chania received due attention and respect reserved by the President.

listed above members of the IPA Chania commanding Board and most importantly the simple members of the IPA Chania region, according to the principles of modern etiquette to the guest colleagues Police friends , meeting the requirements of this hosting.

As president, I thank them from the bottom of my heart.

On the evening of October 5, 2021, at the tavern “DROSIA” in Platanias town, the IPA Chania commanding Board hosted an official family fraternal welcome meal with individual gifts to our Irish and English colleagues and friends.

Traditional Crete food and wine joined us in a family sweet company.

The of I.P.A. Chania President in a short greeting, expressed his and all IPA Chania Region members joy , for their visit and his satisfaction for the joint actions that have been developed between the three Local Administrations of I.P.A., for those who were discussed and will be made, which, as he stressed, will contribute to the preservation of the cultural and historical ties of Cork, Liverpool and Chania, while at the same time helping to plan and implement actions for the benefit of the I.P.A. in the fields of culture and sports.

With a complete tour program curated by the president of IRA Chania in collaboration with the manager of the hotel “Stefan village” dear friend Mr. TRAHALAKI Gerasimos with a mini bus sponsored by KTEL Chania, the train of Chania and the boat of day trips and private cars of the above mentioned members of IRA Chania, the following listed tours and excursions took place.

1.-In the gorge of therisos, the village of Theriso, with the train of Chania and a visit to a local oil mill where they were informed about the production of olive oil.

2.-Walking tour in the historic center of the old town of Chania, guided by the excellent tour guide Mrs SOUKI Sebastiani, sponsored by the Municipality of Chania.

3.-Visit to the Tombs of Venizelos, the Allied Cemetery of Crete and the hostel of the International Police Association “Georgios Katsaropoulos” in Chania. (IPA CHANIA HOUSE “Georgios Katsaropulos”)

4.-Visit to the offices of IPA Chania Region where in a cordial and fraternal atmosphere after a family photo shoot, views and ideas were exchanged for the operation of the Local Administrations of I.P.A. Chania , Cork Ireland & Liverpool England, with the historic unanimous decision the triple twinning oflocal administrations of IPA Chania Greece, Cork of Ireland and Liverpool of England.

The first signing of the relevant twinning document in the cities of Liverpool and Cork where will visit for 8 days a delegation of IPA Chania Region.

5.-The next stop of their tour was the building of the Chania Police Headquarters where first we were welcomed in the office by Chania Police Director Police Commissioner George LYMPINAKIS and then by the Regional Police Director of Crete, General Antonios ROUTZAKIS

International Police Association Cork of Ireland and Liverpool of England Presidents and the Liverpool Prosecutor awarded souvenirs to them and a group souvenir photo was taken.

For their part, the Chief Presidents of the Irish & English Mission thanked on behalf of the entire mission, but also on behalf of the National Department of Ireland and England, the I.R.A. Chania for the warm welcome but also the hospitality, which was reserved for them in our city, promising similar hospitality in Ireland and England respectively.

  1. Visit to the Chania Police Operations Department, where the Public Relations Officer of the IRA Chania, Mr. Ioannis Vaidakis, serves, who also gave us the tour.

The signatory Chairman and the organizer I.P.A. Chania Region team, thanking from heart:

*** The Municipality of Chania and specifically the Deputy Mayor Mr. GIANNAKAKI Ioannis for the immediate response to our request and the full support with the offer of the guide Mr. SOUKI Sebastiani for the tour of the mission of our guests in the historic center of the city of Xan.

*** The General Regional Police Director of Crete, Lieutenant General Antonios ROUTZAKIS, for the reception and hospitality in his office of the heads of the foreign mission.

*** The Director of the Chania Police, Brigadier General George LYMPINAKIS, for the immediate response to the reception and hospitality at the Chania Police Headquarters.

*** The president of KTEL Chania Mr Xenakis Ioannis and the head of the movement office of Mr. Archontakis Michael, for the immediate response to our request and the full support with the offer-sponsorship of the MINI BUS of his company in (4) four the travels of an 18-member mission of Irish and English colleagues within the Prefecture of Chania.

*** Mr Afshin Molavi, General Manager of Manousaki Winery and his wife, owner Mrs Alexandra Manousaki, for the welcome tour, detailed information and wonderful hospitality of our mission to their winery and restaurant “Salis”.

*** Citizens and friends, as well as all those colleagues who responded immediately to our call and attended this important INTERNATIONAL meeting and hospitality.

*** The member of the Board of Directors of the Fishermen’s Association of Nea Chora Chania and member of the IPA Chania Petros Tsiros for the warm hospitality and the wonderful table with seafood of the mission of the Irish and English colleagues in the area, of the association in the port of Nea Chora.

*** Finally, we thank the President of I.P.A. Heraklion Region Mr Zacharioudaki Emmanuel for accepting the invitation of IPA Chania Region and his presence at the official meal, he gave in honor of the guests of Irish and English colleagues and friends, all spending a wonderful “Servo Per Amikeco” night.

The hospitality of the Irish and English colleagues during their stay was beyond description and the emotion both on arrival and departure was evident on both sides.

SERVO FOR AMIKECO

“I serve through friendship”

The President                                   The Secretary General

Ioannis Perrakis                                Sofia Logaridou