Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο Προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος. Για το λόγο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2021) το πρωί στα Χανιά , Δοξολογία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, ενώ συνάμα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη από την αγαπητή συνάδελφο Υ/Α’ Κίτσιου Μάρθα υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Χανίων.

Και φέτος λόγω των   μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (covid – 19), σύμφωνα με τα επιδημιολογικά επίπεδα του Νομού, καθώς και των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, η προαναφερόμενη εκδήλωση είχε σχετικά περιορισμένο χαρακτήρα .

Το «παρών» έδωσαν μόνο στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές, η ηγεσία της Αστυνομίας Κρήτης, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και αστυφύλακες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) Τ.Δ. Χανίων εκπροσωπήθηκε από τον  Αντιπρόεδρο Μαυριδάκη Γρηγόριο και την Γενική Γραμματέα Λογαρίδου Σοφία .

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε, από 19 έως και 21-10-2021, την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας.

Κάτω λοιπόν από ιδιαίτερες συνθήκες, τιμήσαμε σήμερα στα Χανιά, τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.Ο Άγιος Αρτέμιος αποτέλεσε πρότυπο πίστης, αυταπάρνησης, θάρρους και γενναιότητας, στοιχεία που είναι αλληλένδετα με τον ρόλο και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.Με την θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής, η Πολιτεία τιμά την Ελληνική Αστυνομία, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην Πατρίδα και την κοινωνία.  Η σημερινή όμως μέρα είναι και ημέρα μνήμης των συναδέλφων μας που θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Η θυσία τους αποτελεί την υπέρτατη έκφραση προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού για την προστασία των πολιτών και της κοινωνίας. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Χανίων  θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια,το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Νομού Χανίων , για το έργο που προσφέρει και να τους καλέσουμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους προς όφελος της κοινωνίας της πόλης μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με αίσθημα ευθύνης, συνέπειας και αφοσίωσης στο καθήκον.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους απόστρατους και μέλη της ΙΡΑ Χανίων, γιατί με την συνεισφορά τους επι­βεβαιώνουν ότι αποτελούν ενεργά μέλη της μεγάλης αστυνομικής οικογέ­νειας.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές αρχές για τη συμπαράσταση την αναγνώριση αλλά και την υπο­στήριξη του έργου της ΙΡΑ Χανίων και στα Μέσα Ενημέρωσης για την βοήθεια και γόνιμη συνερ­γασία τους.

Να ευχαριστήσουμε και όλους τους πολίτες. Στα Χανιά, οι πολίτες εμπιστεύονται την ΙΡΑ Χανίων και οφείλουμε να τους δικαιώσουμε.

Μοναδική μας φιλοδοξία είναι να είμαστε διαρκώς οι αγγελιοφόροι και τιμητές του “Υπηρετώ δια της φιλίας”  αλλά και της αλληλεγγύης που σε διεθνές επίπεδο η ΙΡΑ πρεσβεύει.

Τέλος, με αφορμή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, παρακαλούμε τους πολίτες των Χανίων να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη και να συμμορφώνονται συνειδητά με τα μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία ύστερα από υποδείξεις των ειδικών.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Χανίων (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ) εύχεται σε όλους τους συναδέλφους εν ενεργεία ,απόστρατους και πολιτικούς υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ. Νομού Χανίων, χρόνια πολλά με υγεία προσωπική και οικογενειακή , έχοντας ως γνώμονα στην ζωή τους την αλληλεγγύη την φιλία και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο τους!!

                               SERVO PER AMIKECO

                                                                               “Υπηρετώ δια της φιλίας”

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο  Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Περράκης Ιωάννης                                                         Σοφία Λογαρίδου