Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, ο πρόεδρος της ΙΡΑ Χανίων Ιωάννης Περράκης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη , που βρέθηκε στην Κρήτη στο πλαίσιο της επίσκεψης του για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης , συναντήθηκαν την  23 -05-2021 και ώρα 16.20 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε εγκάρδιο και συναδελφικό κλίμα,  ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε από τον υπογράφοντα  για τις πρόσφατες και μελλοντικές δραστηριότητες  αλλά και τα θέματα που απασχολούν την ΙΡΑ Χανίων , όπως:

1) Την σημαντική & ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβούλου της ΙΡΑ Χανίων, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Φραγκάκη Δημήτριο την 2 Μαρτίου 2021  στον Ξενώνα φιλοξενίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών , πρώην Αστυνομικό Σταθμό Στερνών Χανίων. «Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση , η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου προς το κοινό καλό» ανέφερε χαρακτηριστικά επικρατώντας την προσπάθεια και το έργο της ΙΡΑ Χανίων, και μας ενημέρωσε ότι θα μας χορηγηθεί σήμα του ΕΟΤ.

2) Την άκρως επιτυχημένη πορεία  του ξενώνα φιλοξενίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α. CHANIA HOUSE Γεώργιος Κατσαρόπουλος),  το παρελθόν έτος έως το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας .

Ήδη με τις  υπάρχουσες κρατήσεις την μετά το 2ο lockdown λόγω COVID-19 περίοδο, προκύπτει ότι θα έχει  απόλυτη πληρότητα  όλη σχεδόν την θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους 2021.

Επίσης γνωστοποιήθηκε στον κ. Αρχηγό ότι μετά από πρόταση του υπογράφοντα προέδρου της ΙΡΑ Χανίων, Ιωάννη Περράκη, θα μπεί σύντομα επιγραφή στον ξενώνα που θα αναφέρει το όνομά του καθότι ήταν Καταλυτική η Συμβολή και αμέριστη η συμπαράστασή του ως Γενικού τότε Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης και μετέπειτα Επιτελάρχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

3) Την εντυπωσιακή αύξηση των  μελών της ΙΡΑ Χανίων (Τιμήθηκε από την Επιτροπή Διοικητικών του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος στο πρόσφατο Πανελλήνιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ως η Δεύτερη ανάμεσα σε 54 Τοπικές Διοικήσεις της Χώρας σε εγγραφές νέων μελών), αιτία της συστηματικής και συνεχούς ενημέρωσης των νέων συναδέλφων για την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και την συμπαράσταση  σε υπηρεσιακό και κοινωνικό επίπεδο.

4) Την προγραμματισμένη αδελφοποίηση της ΙΡΑ Cork Ιρλανδίας με την ΙΡΑ Χανίων και συμμετοχή μας στο φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου που γίνεται στα πλαίσια αυτής στο Δουβλίνο Ιρλανδίας 9-15 Σεπτεμβρίου 2021.

 5) Μετά από την καταλυτική διαμεσολάβηση του Προξένου της Μολδαβίας στην Ελλάδα με έδρα τα Χανιά Κρήτης και μέλους της ΙΡΑ Χανίων  κ.Θεοδωρογλάκη Ιωάννη, αλλά και μετά από εκατέρωθεν επίσημη αλληλογραφία μεταξύ του Προέδρου της ΙΡΑ Μολδαβίας κ. Mihai Gebotari και της ΙΡΑ Χανίων, επίκειται αδελφοποίηση της ΙΡΑ Κισινάου Μολδαβίας με την ΙΡΑ Χανίων και έναρξη ανταλλαγής αποστολών, με διενέργεια κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

6) Μετά από πρόταση της ΙΡΑ Χανίων στην πρόσφατη 1η παγκρήτια  τηλεδιάσκεψη των Τοπικών Διοικήσεων ΙΡΑ Κρήτης την 5-5-2021, δρομολογείται επίσκεψη στην Σχολή Αστυφυλάκων Ρεθύμνου από τους προέδρους των ΤΔ ΙΡΑ Κρήτης, για ενημέρωση των Δοκίμων Αστυφυλάκων για το έργο και τον ρόλο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

7) Την έναρξη προγράμματος ανταλλαγής επισκέψεων αποστολών μελών της ΙΡΑ Λίβερπουλ Αγγλίας με την ΙΡΑ Χανίων με πρώτη την επίσκεψη στην πόλη των Χανίων, αποστολής 35 συναδέλφων της ΙΡΑ Λίβερπουλ, τον Οκτώβριο του 2021, στα πλαίσια κοινών μας πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων .

8) Τις ήδη πραγματοποιηθείσες ενέργειες του προέδρου Ιωάννη Περράκη και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΡΑ Χανίων, με ενημερωτικό έγγραφο προς ΓΠΑΔ ΚΡΗΤΗΣ & Δ.Α ΧΑΝΙΩΝ, μετά από την λήψη  επιστολής από τον κ. Νικολαράκη Μιχαήλ Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης & μέλους της ΙΡΑ Χανίων, με την οποία αιτείται από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, να εντάξει στους ξενώνες φιλοξενίας της και το οίκημα του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Γεωργιούπολης Αποκορώνου Χανίων.

9) Το σημαντικό πρόβλημα της καταβολής της ετήσιας συνδρομής από τα εν αποστρατεία μέλη μας και είσπραξης τους, από τις Τοπικές Διοικήσεις των ΊΡΑ Χώρας και εξέταση της δυνατότητας με την βοήθεια και παρέμβαση του αρχηγείου , είσπραξης της από την σύνταξη του ΜΤΣ.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για  τις δραστηριότητες  και την προσφορά της Ι.Ρ.Α Χανίων στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας σε Τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο μέσα από το  «Servo Per Amikeco” ,την πεποίθηση της συνέχισης αυτών, αλλά και την αμέριστη  στήριξή του στην προσπάθειά μας  για την υλοποίηση δράσεων ,όπως αυτή για την ένταξη του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Γεωργιούπολης Αποκορώνου Χανίων ως ξενώνα φιλοξενίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, προς όφελος της ΕΛ.ΑΣ. σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο προσβλέποντας στην περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων μεταξύ της Αστυνομίας και των πολιτών αλλά και μεταξύ των συναδέλφων.

 

 

         «Servo per Amikeco»

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο  Πρόεδρος                                             Η Γενική Γραμματέας

       Ιωάννης  Περράκης                                          Σοφία Λογαρίδου