Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού , η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ,τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου της Α ενότητας Χανίων, το Σύλλογο διδασκόντων 11ου Δημοτικού Σχολείου  Χανίων  και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και 11ου και  27ου Νηπιαγωγείου Χανίων συμμετείχε στην διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με τίτλο «ΟΧΙ βία στα σχολεία ΜΟΝΟ αγάπη και φιλία»  στις 6 Μαρτίου 2021.

Στο σεμινάριο που παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, συμμετείχε   ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ Νικόλαος ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ  ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της ΤΔ Χανίων απεύθυνε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης ΠΕΡΡΑΚΗΣ.

Μεταξύ των ομιλητών του σεμιναρίου ήταν και η Γενική Γραμματέας της Τ.Δ Χανίων και προϊσταμένη του Γραφείου Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Υπαστυνόμος Α΄ κ. Σοφία ΛΟΓΑΡΙΔΟΥ η οποία μέσα από την παρουσίαση της « ΔΕΣ ΑΚΟΥ ΜΙΛΑ Η σχολική βία δεν είναι παιχνίδι» παρουσίασε τις διάφορες μορφές εκδήλωσης βίας στα σχολεία ,την έκταση του φαινόμενου στο Νομό Χανίων ,τις αιτίες που ενισχύουν την εκδήλωση περιστατικών βίας ,το ρόλο της αστυνομίας στη διαχείριση τους και πρότεινε τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση τους

Στο σεμινάριο επίσης  μίλησαν η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Χανίων κ Αθηνά ΝΤΟΥΛΙΑ με θεμα « Εννοιολογική προσέγγιση –Μορφές σχολικού εκφοβισμού» και η σχολική ψυχολόγος κ Σταυρουλα ΧΟΡΤΑΛΟΥ με θεμα «Ο ρολος του σχολικού ψυχολόγου στη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού»

 

                                                                                   

       SERVO PER AMIKECO

      «Υπηρετώ δια της φιλίας»

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

  Ο  Πρόεδρος                                                Η Γενική Γραμματέας

Περράκης  Ιωάννης                                             Λογαρίδου Σοφία