Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Ήταν ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Χανίων, η αποδοχή της πρόσκλησης από τον Γενικό  Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού για συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Έτσι τον Ξενώνα που διαθέτει η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, στις Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων επέλεξε να επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ Δημήτρης ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ την 1η Μαρτίου 2021 .

Ο κύριος Γενικός, που ξεναγήθηκε στον προσεγμένο και φιλόξενο χώρο που άλλοτε στέγαζε τον Αστυνομικό Σταθμό Στερνών και τώρα αποτελεί χώρο φιλοξενίας χιλιάδων αστυνομικών  από 70  χώρες του κόσμου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτό το επίτευγμα. «Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση , η αξιοποίηση  της περιουσίας του Δημοσίου προς το κοινό καλό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Χανίων , της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννη  ΠΕΡΡΑΚΗ,  το όραμα ,η ιδέα και οι συντονισμένες ενέργειες  του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΔ ΙΡΑ Χανίων, για την απόκτηση αρχικά του κτιρίου και εν συνεχεία την υλοποίηση του έργου είχαν ως πυλώνα στήριξης την  πολύ σημαντική βοήθεια του  σημερινού Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ  Μιχάλη ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Η χρηματοδότηση της ανακατασκευής έγινε εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα  μέσω των εισφορών των Μελών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.

«Ο Ξενώνας , είναι ανοιχτός για κάθε αστυνομικό μέλος της παγκόσμιας οικογενείας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών καθώς περιλαμβάνεται στους επίσημους καταλόγους της Ενώσεως γεγονός που καθιστά τα Χανιά έναν  τουριστικό προορισμό των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών» ανέφερε η διαχειρίστρια του Ξενώνα και Γενική Γραμματέας της ΤΔ Χανίων κ. Σοφία ΛΟΓΑΡΙΔΟΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ συζήτησε με τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΔ ΙΡΑ Χανίων εκτός από τους υπογράφοντες και τους ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ Γρηγόριο Γ’ Αντιπρόεδρο, ΒΑΙΔΑΚΗ Ιωάννη Αρμόδιο Δημοσίων Σχέσεων και ΚΛΑΟΥΡΑΚΗ Ιωάννη Βοηθό Γενικό Γραμματέα, τις δυνατότητες  περαιτέρω τουριστικής προβολής του Νομού Χανίων μέσω της Ενώσεως καθώς μάλιστα το 2022 είναι προγραμματισμένη η διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου της Διεθνούς Ενώσεως  Αστυνομικών στην Ελλάδα.

Επίσης ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας ,ήταν η παρουσία στη συνάντηση  ως επίσημος  προσκεκλημένος,  του επίτιμου Πρόξενου της Μολδαβίας στην Ελλάδα κ. Ιωάννη ΘΕΟΔΩΡΟΓΛΑΚΗ και  μέλος της Τ.Δ. ΙΡΑ Χανίων, ο οποίος  ενημέρωσε τον κ. Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ για την συμφωνία της  ΙΡΑ Χανίων και ΙΡΑ Μολδαβίας  με βασικό σύνδεσμο το Προξενείο για υλοποίηση  δράσεων, αδελφοποίησης, ανταλλαγής επισκέψεων, κοινών πολιτιστικών  και Κοινωνικών εκδηλώσεων μεταξύ των Ελλήνων Αστυνομικών και των Αστυνομικών της Μολδαβίας καθώς επίσης  την εκπόνηση προγραμμάτων φιλοξενίας και διάδοσης  του πολιτισμού και εν γένει της κουλτούρας στα παιδιά των μελών των δυο κρατών.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών  ( International Police Association) είναι μία εθελοντική οργάνωση Αστυνομικών  και η μοναδική παγκοσμίως Ένωση που έχει μέλη εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικούς.

Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ το 1948.

Η ΙΡΑ είναι η μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών, χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις και ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη.

Αποτελεί το χώρο  όπου ο Αστυνομικός αισθάνθηκε την ανάγκη να αναζητήσει τη φιλία, την ειλικρινή, την ανιδιοτελή, την πραγματική φιλία και πέρα από τα εθνικά σύνορα και όπου  τα μέλη της κτίζουν και υπηρετούν την ιδέα της φιλίας χωρίς σύνορα με βάση τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη όπως αποδεικνύεται και από το “servo per amikeco” (υπηρετώ δια της φιλίας) που πρεσβεύει.

Η Τοπική Διοίκηση Χανίων    ιδρύθηκε το έτος 1986 αριθμεί 420 εν ενεργεία και εν αποστρατεία μέλη  και έχει στο ενεργητικό της πολλές δράσεις με κοινωνικό, πολιτιστικό, οικολογικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο Γενικόs Γραμματέας του ΕΟΤ κ Δημήτριος ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να στηρίξει τις προσπάθειες και δράσεις της Τοπικής Διοίκησης Χανιών .

 

SERVO PER AMIKECO

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο  Πρόεδρος                                                Η Γενική Γραμματέας

Περράκης  Ιωάννης                                              Λογαρίδου Σοφία

 

Ευχαρηστήρια ανκοίνωση του Eπίτιμου Πρόξενου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Κρήτη Θεοδωρογλάκης Γιάννης.

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2021 ο Eπίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Κρήτη Θεοδωρογλάκης Γιάννης, παραβρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Τμήματος Χανίων της International Police Association (I.P.A.) στον ξενώνα του Τμήματος, στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Στην συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κύριος Φραγκάκης Δημήτρης.
Μετά την ξενάγηση στον εντυπωσιακά προσεγμένο και φιλόξενο χώρο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω τουριστικής προβολής του Νομού Χανίων, ιδιαίτερα δε κατά την διοργάνωση του παγκοσμίου συνεδρίου της I.P.A., που είναι προγραμματισμένο για το έτος 2022, όπου και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 70 και πλέον χωρών. Στην συνέχεια ο Γ. Γραμματέας, ενημερώθηκε από τον Πρόξενο για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ Ελλήνων και Μολδαβών μελών των Ενώσεων, για την ανταλλαγή επισκέψεων και δράσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την ανταλλαγή προγραμμάτων φιλοξενίας και διάδοσης της κουλτούρας μεταξύ των δύο λαών.
Ο κύριος Γενικός, επιβεβαίωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες αυτές, και Βεβαίωσε τον Πρόξενο, ότι τα θέματα της συνάντησης που είχαν στην έδρα του Ε.Ο.Τ. στην Αθήνα την 22-11-2019 σχετικά με την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών τα οποία και δεν υλοποιήθηκαν ένεκα Της πανδημίας, θα επανατοποθετηθούν σε νέα βάση με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.
Στον Πρόεδρο, την Γενική Γραμματέα και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Χανίων της I.P.A., αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την άοκνη και ανιδιοτελή προσφορά τους, υλοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το σλόγκαν της ένωσης -SERVO PER AMIKECO – ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ.