Ένα παράθυρο στην τοπική κοινωνία των Χανίων ,άνοιξε στην Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών η δημοσιογραφική ομαδα του ραδιοφωνικού σταθμού Q RADIO Χανίων !

Η δημοσιογράφος του σταθμού κ Κάλλια ΣΩΤΗΡΑΚΗ υποδέχτηκε στις 10 Μαρτίου 2020 στη ζωντανή εκπομπή της τον Πρόεδρο κ Ιωάννη ΠΕΡΡΑΚΗ και τη Γενική Γραμματέα κ Σοφία ΛΟΓΑΡΙΔΟΥ της Τ.Δ. ΙΡΑ Χανίων για μια συζήτηση παρουσίαση του έργου και των σκοπών της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που τέθηκαν από την οικοδέσποινα δημοσιογράφο, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το εθελοντικό έργο των μελών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Χανίων (Ι.Ρ.Α Χανίων) , τις αξίες του SERVO PER AMIKECO και τις δραστηριότητές της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η ραδιοφωνική εκπομπή συνέστησε στην κοινωνία των Χανίων τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών , τη μεγαλύτερη Ένωση παγκοσμίως με περισσότερα από 500.000 μέλη σε (67) χώρες του κόσμου, η οποία ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1950 στην Αγγλία από τον Αρχιφύλακα Arthur Troop.

Όπως τονίστηκε στη συνεντευξη, η I.P.A είναι η μοναδική παγκοσμίως Ένωση που έχει μέλη εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικούς.

Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ το 1948.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η ΙΡΑ είναι η μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών, χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις και ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη.

Όπως τονίσθηκε η Ένωση είναι ο χώρος όπου ο Αστυνομικός αισθάνθηκε την ανάγκη να αναζητήσει τη φιλία, την ειλικρινή, την ανιδιοτελή, την πραγματική φιλία και πέρα από τα εθνικά σύνορα και οπου τα μέλη της κτίζουν και υπηρετούν την ιδέα της φιλίας χωρίς σύνορα.

Σε ερώτημα της δημοσιογράφου για το έργο της ΙΡΑ Χανίων , ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το τρέχον έτος συμπληρώνει 34 χρόνια παρουσίας στην κοινωνία της πόλης καθότι ιδρύθηκε το έτος 1986 .

Μίλησε για την επιτυχημένη και ξεχωριστή διοργάνωση του Πανελλήνιου συνέδριου της Διεθνούς Ένωσης το 2005 στο ξενοδοχείο ” CRETA PARADISE ” με την συμμετοχή 300 και πλέον ατόμων.

Κατά τη διαρκεια της συνεντευξης ,ο κ ΠΕΡΑΚΗΣ και η Κ ΛΟΓΑΡΙΔΟΥ υπογράμμισαν την αναγνώριση του έργου της ΙΡΑ Χανίων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, που της χάρισαν τα τελευταία χρόνια αρκετές τιμητικές διακρίσεις κατατάσσοντας την ΙΡΑ Χανίων στις κορυφαίες Τοπικές Διοικήσεις της Χώρας, έχοντας Πανελλήνια και διεθνή αναγνωρισιμότητα σήμερα ως Έλληνες εν ενεργεία & εν αποστρατεία αστυνομικοί.

Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στην ήδη διεθνή συνεργασία με κοινές πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες αλλά και τις ανταλλαγές επισκέψεων στο Κορκ & Δουβλίνο Ιρλανδίας με την ΙΡΑ Ιρλανδίας.

Επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις τόσο με την Φυσική Ηγεσία του Σώματος όσο και με το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της ΔΕΑ, αναφέρθηκαν στο μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα ,την παραχώρηση της χρήσης και ολοκλήρωση της μετασκευής του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Στερνών Ακρωτηρίου Χανίων, σε ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό κατάλυμα 10 κλινών, που από τον Αύγουστο 2019 λειτουργεί ως ξενώνας φιλοξενίας ΙΡΑ HOUSE, για όλα τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και τις οικογένειες τους, παγκοσμίως.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ «Συνεχίζοντσς την άριστη συνεργασία με το Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου, συμμετείχαμε εδώ και στην Κύπρο, σε κοινές αθλητικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικού σκοπού κοινωνικές εκδηλώσεις με τους Τοπικούς Συνδέσμους της ΙΡΑ των πολεων Αμμοχώστου, Λεμεσού και Μόρφου, με την οποία έχουμε κάνει αδελφοποίηση από το έτος 2001.

Αυτό το όνειρο της αλληλεγγύης και φιλίας έγινε πραγματικότητα με την σημαντική προσφορά των ομάδων καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου της ΙΡΑ Χανίων, με τις εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές των ,με πολλαπλές επιτυχίες σε φιλανθρωπικά τουρνουά ,στηρίζοντας έτσι, ατομικά συναδέλφους και συνανθρώπους μας αλλά και ιδρύματα που ενισχύουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών.»

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτητων της ΤΔ Χανίων η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ανέφερε ότι συμμετείχε σε δύο συνεχόμενα παγκόσμια τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 κυβερνητικών υπηρεσιών στη Μαγιόρκα Ισπανίας, και στο πανευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου της ΙΡΑ στην Ραγκούσα Σικελίας, εκπροσωπώντας για μια ακόμα φορά επάξια την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Χανίων αλλά και το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα.

Και πρόσθεσε «Σήμερα περισσότεροι από 400 ενεργοί εθελοντές εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί στηρίζουν το έργο της ΙΡΑ Χανίων , ενώ στα 34 χρόνια δημιουργικής πορείας έχουν αφιερώσει το χρόνο τους, την αγάπη τους και την εμπειρία τους, κάνοντας πράξη το SERVO PER AMIKECO!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και την πολύπλευρη δράση μας έχοντας ως πυρήνα της έμπνευσής μας και πηγή δύναμης , την ανιδιοτελή φιλία την αλληλεγγύη και την αγάπη μας προς τον συνάδελφο και τον συνάνθρωπο, προς το περιβάλλον που ζουμε και το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκουμε »

Τελειώνοντας η εκπομπή η κ.Κάλλια Σωτηράκη ευχαρίστησε τους εκπροσωπους της ΤΔ Χανίων , για την όμορφη κουβέντα που είχαν στο στούντιο του Q Radio και ανανέωσε το ραντεβού για μια νέα σύντομα λέγοντας: “εις το επανιδειν” !!!

Με την σειρά τους ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της ΤΔ Χανίων ευχαρίστησαν την αγαπητή δημοσιογράφο που μέσα από την εκπομπή της είχαν την δυνατότητα να δώσουν το στίγμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ,μεταφέροντας όλα όσα τα μέλη της αγαπούν και υπηρετούν δια της φιλίας!!

SERVO PER AMIKECO

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                             Η Γενική Γραμματέας

                                                                                   Περράκης Ιωάννης                                          Σοφία Λογαρίδου