Ήταν μεγάλη  τιμή και χαρά για το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων  να γιορτάσει τα 33 χρόνια την ίδρυση της  , αλλά και την έναρξη λειτουργία του Ξενώνα της ΙΡΑ Χανίων , με ένα ιδιαίτερο μελωδικό τρόπο ,με Φιλοξενούμενους και πρωταγωνιστές  οκτώ από τα εικοσιπέντε μέλη της νεανικής χορωδίας «Μικροί Ρεμπέτες» που εδρεύει στην Σωτήρα Αμμοχώστου της Κύπρου!

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γεωργίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , Αντιπροέδρου του Εθνικού Τμήματος Κύπρου και προέδρου της Τοπικής Διοίκησης Αμμοχώστου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, οι νεαροί  τραγουδιστές σε μια μαγική  τους εμφάνιση με τίτλο «Πάμε τσάρκα στα Χανιά» με φιλανθρωπικό χαρακτήρα , την 1η Σεπτεμβρίου 2019, απέσπασαν ενθουσιώδεις κριτικές από τους συναδέλφους  αλλά και πολίτες που κατέκλυσαν το JOKAL’S .

Τις φωνές της νεανικής χορωδίας , συνόδευσαν οι  καλλιτέχνες μουσικοί των Χανίων ,Παναγιώτης Καρνέζης , Κώστας Αρτεμάκης , Δημήτρης Γιαννούλης  και Τιλάσα Διγενή ενώ στον ήχο ήταν ο Κώστας Παπαδόπουλος .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης η Σύμβουλος της Περιφερειακής ενότητας Χανίων Σοφία ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΥ ,ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μαστραντωνακης Γεώργιος εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων κ. Ιωάννης ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων κ. Νικόλαος ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ.

Χαιρετισμό για την επιτυχία της εκδήλωσης  απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ.

Η παραμονή  των «Μικρων Ρεμπετών» στα Χανιά συνδυάστηκε και με  επίσκεψη στο « Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Χαλέπα οπου τα οι νεαροί μας καλλιτέχνες ξεναγηθηκαν από τους υπεύθυνους του Ιδρύματος.

Επίσης επισκέφθηκαν με ξεναγό τον υπογράφοντα πρόεδρο της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ, τους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτηρι Χανίων  και στο Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στο Θέρισο Χανίων .

Η « Τσάρκα στα Χανιά » περιελάμβανε εκδρομές στα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος ,Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο, τη γεμάτη θρύλους  Λίμνη του Κουρνά και το επιβλητικό φαράγγι της Θερίσου αλλά και γευσηγνώσεις των τοπικών εδεσμάτων όπως η διάσημη «Μπουγάτσα του Ιορδάνη» και το φημισμένο « Αντικριστό ».

Οι αγαπημένοι μας φιλοξενούμενοι  από την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Ξενώνα φιλοξενίας Χανίων (IPA Chania House) της  Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που βρίσκεται στις Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων ο οποίος παραδόθηκε πρόσφατα στην Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και τα εγκαίνια του προγραμματίζονται για τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο ΜΙΚΡΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ

Η χορωδία ΜΙΚΡΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ δημιουργήθηκε το 2013. Αποτελείται  κατά κύριο λόγο από εφήβους ηλικίας έως 17 ετών που προέρχονται από την επαρχία Αμμοχώστου  .Η χορωδία έχει στο ενεργητικό της πληθώρα εμφανίσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό ,και συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές .

Πρόκειται για την πρώτη στο είδος της νεανική χορωδία που ασχολείται αποκλειστικά  με το ρεμπέτικο τραγούδι. Μεταξύ των συνεργασιών της χορωδίας είναι αυτές με το βιρτουόζο του μπουζουκιού Γιάννη Πολυκανδριώτη , τη ρεμπέτισσα Μαριώ και τον άρχοντα  της Κυπριακής Παράδοσης Μιχάλη ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ .

Τη χορωδία ίδρυσε ο κ Γιώργος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , λάτρης της λαϊκής Ελληνικής μουσικής και του ρεμπέτικου τραγουδιού , εν ενεργεία Αστυνομικός της Αστυνομίας Κύπρου και ενεργό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της Κύπρου, ως προαναφέρεται,  ο οποίος εθελοντικά έχει αναλάβει τη διεύθυνση της .

Είναι σημαντικός ο φιλανθρωπικός  χαρακτήρας της χορωδίας αυτής καθώς συμμετέχει αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις  με τέτοιους σκοπούς. Για το λόγο αυτό ο Διευθυντής της Χορωδίας κ. Γεώργιος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το βραβείο του εθελοντή ενεργού πολίτη για το 2019.

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ- ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ   ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ

Στα Χανιά , η Τοπική Ένωση έχει σημαντική προσφορά και παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα , παρέχει συνδρομή όχι μόνο στα μέλη της αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και φιλανθρωπικά σωματεία  μέσα από τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων ,αθλητικών αγώνων και άλλων γενικότερα δραστηριοτήτων.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε  και λειτουργεί από τις 10 Αυγούστου 2019 ,ξενώνας φιλοξενίας για Έλληνες και ξένους Αστυνομικούς μέλη της IPA (International Police Association) στις Στέρνες   Ακρωτηρίου Χανίων .

Ο Ξενώνας που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Στερνών  και παραχωρήθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες του Δ.Σ. της ΙΡΑ Χανίων στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και επισκευάστηκε με δαπάνες της, έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας  δέκα επισκεπτών μελών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από όλο τον κόσμο , συμβάλλοντας έτσι στην προβολή των Χανίων καθώς είναι πλέον καταχωρημένος στην επίσημη παγκόσμια σελίδα της Ένωσης αποτελώντας πρόταση και τουριστικό προορισμό για τους αστυνομικούς του κόσμου.- .

Τα εγκαίνια του οποίου  θα γινουν το ερχόμενο Οκτώβριο από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας . 

Το Δ.Σ. της ΙΡΑ Χανίων, και ιδιαίτερα ο υπογράφων πρόεδρος ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον συνάδελφο Γιώργο Δημητρίου , αγαπητό φίλο αλλά και αδερφό , για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και την αφιλοκερδή προσφορά μαζί με τα υπέροχα παιδιά της χορωδίας «Μικροί Ρεμπέτες» στην επετειακή εκδήλωση μας!!

Τέλος το ΔΣ της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ ευχαριστούμε θερμά τους αγαπητούς φίλους  χορηγούς της εκδήλωσης μας, που μας στηρίζουν και είναι πάντα κοντά μας!!

    «Servo per Amikeco»

              «Υπηρετώ δια της φιλίας»

           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο  Πρόεδρος :                                                                   Η Γεν.Γραμματέας:

Ιωάννης  Περράκης                                                           Παπαθανασίου Ελένη

 Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων

Λογαρίδου Σοφία